Понеделник, 20 Юни 2011 12:14
Оценете статията
(0 оценки)

Най-добрите инструменти за Мисловни карти и Брейнсторминг в Света - втора част!

Продължението .....


Тази статия  е продължение на подбора на най-ефективните инструменти в света за подходящо изобразяване и организиране на информация от всякакъв вид под формата на мисловни карти! (виж Най-добрите инструменти за Мисловни карти и Брейнсторминг в Света - първа част!)


Мисловните карти или т.нар. mind map са страхотен инструмент за стимулиране на мозъка, обмисляне, подреждане и генериране на повече идеи. Те ни помагат да създадем няколко на брой идеи, които да обединим в една голяма или обратното. Помагат ни да си подредим мислите и да организираме ума си. Чрез тях можем да видим как да бъдат свързани различни идеи помежду си и след това да се създадем ефективен план за действие.

 

Най-добрите инструменти в света за мисловни карти, провеждане на мозъчна атака и визуализация на всякакъв тип информация :


11. MindGenius

MindGenius е бизнес софтуер за мисловни карти, който ще ви помогне да изкарате идеите си от главата си и да ги превърнете ако не в реалност, то в една добра мисловна графика. Чрез него ще придобиете ясна представа за това какво трябва да се направи в определен случай свързан с нова идея или процес и да предприемете успешни действия в правилната посока.


MindGenius е използван от повече от 600 000 потребители в целия свят, както от големи организации така и от по малки във всички сектори на индустрията. Използвайки програмата ще намерите:


1. Как бързо и лесно да организирате идеите в главата си
2. Уникалният explorer на изследователски карти, липсата на който в другите подобни продукти прави работата с тях по трудна
3. Различни бизнес функционалности за управление на задачи, което ще ви позволи по добро разбиране на идеите, добавяне на приоритети към тях, различни действия и средства за вашата мисловна карта.

Поддържа висока функционалност чрез работата му със стандартни приложения като MS PowerPoint, Excel, Word и Adobe PDF. Това е доста скъп продукт особено бизнес версията.

 

12. MindMapper Professional Edition

MindMapper е приложение, което ще ви помогне за визуализацията на вашите идеи и мисли и ще ви научи на малко повече професионализъм в работата ви. Използва се също за генериране, структуриране и класифициране на идеи, процеси, задачи, планове и тн.


Тази програма може да се използва като мощно помощно средство при проучването на пазари, организации, разрешаването на проблеми и вземането на решения. MindMapper с приятелски настроения си интерфейс е едно от най-ефективните инструменти, с който ще превърнете мимолетните си, неорганизирани мисли и идеи в един структурирана и подредена мисловна карта.

 

13. ConceptDraw Mindmap

ConceptDraw е програма, с която веднага ще уловите това, което си мислите и ще можете да правите това, което планирате. Тоест това е софтуер за една много по висока продуктивност.ConceptDraw е мощно приложение за бизнеса и личната ви по висока производителност, което осигурява визуална организация и достъп до информация на физически лица и организации.


Това е може би един от най-популярните инструменти, които изброихме до тук. Някои от възможностите му са създаване на визуални диаграми и картографиране на вашите мисли, които се управляват и създават по изключително лесен начин.


Има техники за мозъчна атака, които ви дават възможност на хора и екипи да генерират множество интересни и креативни идеи, които впоследствие да вградят в производствен процес или просто в собствения си живот.

 

14. PersonalBrain Professional

PersonalBrain подобно на останалите приложения за мисловни карти може да включва различни прости и сложни схеми на идеи и мисли от вашия мозък изобразени във софтуера чрез различни видове прикачени файлове, уеб страници, хипер връзки, изображения, екселски таблици и още много други.


Идеята на PersonalBrain е свързване на мисли в условията на динамичен визуален интерфейс, които могат да бъдат организирани по начин по избор и които идеи хората ще могат да подредят и разберат много по добре. Сценарийте на използване на този софтуер са толкова различни, колкото мозъкът ви може да роди.

Можете да си направите презентации, родословия, изследвания, това са само част от примерите за използване на PersonalBrain.Този инструмент се предлага в три версии: базова безплатна версия, Core Edition и професионална версия. Всяка версия от първата до последната предлага все повече и повече функции, които да са ви на разположение. От сайта можете да изтеглите безплатната версия.

 

15. SmartDraw 2010


Точно както текстообработващите добри програми ни помагат да създадем прекрасно форматирани и оформени текстове и документи, процеса на визуализация на идеи и мисловни карти дава възможност на всеки да създаде и представи визуално своите мисли със страхотно качество и ефект също толкова лесно!


Точно това прави софтуерът SmartDraw. Това приложение автоматизира създаването на графики, правенето на брейнсторминг до такава степен, че всеки обикновен потребител може да го направи и едновременно с това да получи добри резултати за минути. Този тип приложение ще ни помогне, когато погледнем информацията си, представена чрез него визуално, веднага да видим ключовите идеи, връзки и моменти между всичко, което ни е било в главата.

Това ще ни помогне вместо да четем досадни дълги списъци и отчети, за нула време да нахвърляме най-важното под формата на красива схема или диаграма с помоща на картини, графики, фигури, текст, снимки и каквото се сетите!

За да ни е още по лесно с този софтуер, SmartDraw включва специализирани шаблони за 70 различни видове визуализации/можете да видите подробно описание на шаблоните и как изглеждат от този линк/!

 

16. Visual Mind 11 Business

Visual Mind повишава вашата продуктивност както в личния ви така и в професионалния ви живот. С помощта на интелигентната сървър технология на програмата, няколко души могат да работят върху една мисловна карта без проблем в реално време и така да увеличат значително своята продуктивност и резултат.


Графичните техники във Visual Mind позволяват на потребителите лесно и бързо да обменят идеи, мисли и информация. Visual Mind е много добро средство за творчески сесии. Мозъчната атака е много по лесна, когато участниците могат да споделят един и същ графичен инструмент за целия процес.

Организирането и структурирането на идеите става още по лесно като се използват многобройните функционалности на Visual Mind. Помага ви да си сътрудничите в реално време без необходимост от допълнителни физически срещи, тоест значително намалява разходите ви, както и ви позволява да бъдете по изобретателни чрез по доброто прилагане на метода мозъчна атака!

 

17. Skrbl

Skrbl: Позволява да планирате идеи и проекти с текст и картини на страхотна, голяма бяла дъска. Много ми допада този инструмент. Освен че е бзплатен най-ми харесва като го отворя и като видя огромната бяла дъска и няколкото страхотни инструмента, които ще ви бъдат предостатъчно да нахвърлите мислите и плановете си.


Можете да съхраните и нарисуваното в HTML или ако използвате Firefox браузър слагате си добавка за снимане на екрана и ще имате плановете си от Skrbl и на изображение! Безплатен е и остава само да застанете срещу белия лист само вие и вашите идеи!

 

18. Dabbleboard

Dabbleboard: Още една страхотна уеб базирана бяла дъска за вашите идеи и мозъчна атака. Ако предната беше наистина добра, тази тук е страхотна. Разполага с малко повече инструменти и възможности. Безплатна е, изисква само регистрация

 

19. Stixy

 

Stixy: Тази дъска за виртуални бюлетини ще ни позволи да добавяме, споделяме и менажираме бележки от уеб пространството, както и бележки със задачи, снимки, документи и списъци със задачи по един бих казал супер як начин, с дърпане и пускане. Получава се нещо като кулаж от идеи, бележки и снимки! Приложението е уеб базирано, абсолютно безплатно, изисква само бърза регистрация. Може да го пробвате веднага още преди да се регистрирате

 

20. Twiddla

Twiddla: С всяка изминала програма, за която пиша в тази статия все повече се обърквам коя ми харесва повече, просто защото всички са страхотни. Казвам го това защото тази бяла дъска надмина всичките ми очаквания. Това уеб приложение наистина е едно страхотно място, където да си драскаш, рисуваш, пишеш всичко, което ти идва на ум.


Можете да използвате тази бяла дъска с приятели и колеги, но също така е наистина страхотно виртуалното пространство да започне разработването на собствените си идеи от нулата. Освен че е абсолютно безплатно, не изисква дори и регистрация!

 

Mastermind Bulgaria Ви препоръчва:

1. " Най-добрите инструменти за Мисловни карти и Брейнсторминг в Света - първа част! "

2. "Най-добрите инструменти за Мисловни карти и Брейнсторминг в Света - трета част! "

Следва продължение ........Източник : http://www.lifehackerbg.com

Последна редакция Петък, 01 Март 2013 13:51
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе